Een Tigger!!!! :D - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Gwen Boer - WaarBenJij.nu Een Tigger!!!! :D - Reisverslag uit Stellenbosch, Zuid-Afrika van Gwen Boer - WaarBenJij.nu

Een Tigger!!!! :D

Door: Gwen

Blijf op de hoogte en volg Gwen

02 Maart 2006 | Zuid-Afrika, Stellenbosch

Eindelijk ben ik het dan… geen tiener meer maar een tigger!!!
Hoe was carnaval geweest? Ik heb al een aantal verhalen gehoord maar ik wil natuurlijk van iedereen weten hoe het was geweest! Volgend jaar ben ik zeker van de partij (Zie je sav en san??? Ik beloof het nu al!!!)
Verder allemaal bedankt voor de reacties, berichtjes, kaartjes, e-cards, smsjes en telefoontjes!!! Echt super leuk om te horen dat jullie me nog niet vergeten zijn!!! :D

Maar mijn verjaardag was hartstikke leuk! We begonnen natuurlijk met opstaan om 7 uur s’morgens omdat de kindjes op ons zaten te wachten (dat hoopten we iig!)
Vorige week was Sophie Drents langsgekomen (onze stagebegeleidster uit Nederland) en daar hebben we ons project meebesproken. We hebben ook met de leraren besproken waar we hun het beste mee konden helpen, ik heb hier over het project met het verzinnen van een goede methodiek voor de school.
En hun zeiden dat ze al een heel systeem voor grade 4 t/m 7 hadden opgesteld qua straffen, maar ze hadden dus nog niks voor grade 1 t/m 3... Je raad het natuurlijk al! Wij gaan een systeem voor straffen en beloniningen opzetten voor grade 1 t/m 3! Echt superleuk want we kunnen dit meteen in praktijk zetten in onze eigen klasjes van begeleiding. Ook waren we hier erg blij mee want het project wordt dan ook echt toegepast op school, ook als wij weg zijn.

Morgen hebben we onze eerste begeleidingsklasje met Xhosaanse kinderen die een achterstand hebben op leergebied (engels lezen). En we hebben dus ook al de namen gekregen.... ik dacht dat ik het vorig jaar al zwaar had met alle Turkse namen maar dit slaat echt ALLES! Siphosenkosi, Assispho, Nvolujyu, Petidi en Ylona.... Jaha! Spreek dit maar is goed uit! Hahaha

Maar mijn verjaardag! We hebben op mijn verjaardag ons klaslokaal proberen schoon te maken... erg belangrijk want het was echt super super en super goor! Ongelooflijk... overal lag stof en we hebben maar niet te veel in de kasten gekeken wat daar allemaal lag. Ook stonden er ook een aantal koffiemokken terwijl het klaslokaal al denk ik een jaar niet meer is gebruikt... je raad de conclusie denk ik wel!
Toen we klaar waren met school zijn we naar de spar gegaan om een lekkere chocoladetaart te kopen! Was erg machtig maar wel erg lekker. Ik heb ook een jumbo cake van Florie en Landri gekregen, 2 Gabonezen met wie een aantal pittige discussies hebben gehad... het eindigde allemaal in veel lachen, drinken en dansen! Echt super leuk!
De avond zijn we wezen uit eten bij Java en we wilden eigenlijk op stap gaan maar Yf en Lon hadden natuurlijk nog een cadeautje voor mij.... en dat was een wijntour met zun 3en, de volgende morgen! Echt super gaaf, ik had al weken lopen zeuren over DE wijnroutes en het was ook echt helemaal geweldig! Om 10 s’morgens zaten we gewoon al aan de brandy... echt te erg! Maar de dag was geweldig, de uitzichten waren super, wijn was heeeel erg lekker :D.. gewoon een superdag!
We hadden ook een prive buschauffeur die super relax was, zelfs mee gaan lunchen en hij allemaal tips geven! Echt een geweldige dag gehad!
Ook hebben we cheethas gezien! Was echt supergaaf, lon en yf hebben er eentje aangeraakt maar dat hoefde niet perse voor mij!! Ook andere dieren gezien, antilopen, springbokken, Nederlandse koeien!!!

Ook had ik nog een cadeautje van ons mam gehad... hadden zij en yvo op het vliegveld gegeven, was erg lief Mutti!!! De oorbellen zijn hartstikke leuk en ik heb ze vaak in!!!

Maar ik ben er weer vandoor! Want we moeten even iets gaan doen aan onze stage ;) hahaha, echt superleuke stage hier! Je mag zelf weten wanneer en hoelang je langskomt! Super!!! Maar vanmiddag hebben we weer een gesprek met Mariechen (onze stagebegeleidster in Zuid Afrika) dus daar gaan we even gezellig meekletsen!
Hou me op de hoogte van jullie avonturen in Nederland, India, Maleisie... etc!!! :D
O de foto's staan weer op die andere site:
www.picturetrail.com/gwenny86

Dikke kus Gwen

• 02 Maart 2006 - 11:07

Dyanne:

Het klinkt echt zo leuk jou stage..ik zit hier in mijn eentje achter een bureau, bijna iedereen is vrij vandaag vanwege de carnavalsvakantie..lekker saai dagje voor mij dus! Maar carnaval was gezellig!

Echt super dat je op wijntour bent geweest!! Nog heel veel plezier!!!
    Kus!

• 02 Maart 2006 - 12:23

Leon:

Hey Gwen! Echt gaaf wat je daar allemaal ziet en meemaakt! Geniet ervan en heel veel plezier nog, maar dat zal helemaal goedkomen als ik het zo is allemaal bekijk! Liefs Leon

• 02 Maart 2006 - 15:09

Niels Struycken:

Nog gefeliciteerd meske!

• 02 Maart 2006 - 21:35

Jacco:

Heey Gwen!
    Zo te lezen heb je het reuze naar je zin in het verre Afrika!!! Dat is heel mooi! Als ik het zo lees zou ik ook weer supergraag gaan reizen. Veel plezier en geniet ervan!!!

dikke kus jacco

• 03 Maart 2006 - 11:27

Susan Struycken:

Gwen, geweldig weer je relaas te lezen en mee te beleven. Dank voor foto's, superleuk
    Groet aan allen

• 05 Maart 2006 - 15:36

Oma Joke:

Brief is onder weg geniet er maar lekker van Ik wil wel een kijkje komen nemen,te ver veel liefs Oma xxxxxxxx

• 05 Maart 2006 - 15:39

Anny:

Vele groetjes van mijn Het bericht is weer geweldig doeiiiiiiZijn daar ook Aapjes

• 06 Maart 2006 - 10:04

Savje:

heey meissy... heel relax zo'n wijntour!! en ben je al verliefd op die kleine bruine kindjes met grote ogen?? :p!! veel plezier!! en vooral heel veel relaxen he!! tis hier weer veel te druk :)!!! xxxx

• 06 Maart 2006 - 10:06

Savje:

P.S. ik ga je der aan houden gwen!! die carnaval komt helemaal goed :)

• 09 Maart 2006 - 14:20

Sanne:

heeey gwen!!!
    Zo te horen hoeven wij ons nog niet druk te maken over jou, gaat allemaal super! Geniet er maar lekker van, het weer is hier niet alles, wordt er alleen maar ziek van :( Maar we houden je er volgend jaar aan hoor, alleen doen we dan geen hondenbrokken gebruiken denk ik zo haha! Succes met je stage (daar ben je immer voor he, niet vergeten he :P)

veel liefs Sanne!!!