The Garden Route! :D
Door: Gwen
Blijf op de hoogte en volg Gwen
08 April 2006 | Zuid-Afrika, Stellenbosch
Hoe gaat het met iedereen?!?! Nog nieuwe roddels uit het Nederlandje? Op de kaarten hier in Zuid Afrika staat Nederland er gewoon niet op he?!?!?! Echt schandalig..
Ben weer back!!! Nouja in Stellenbosch dan…;)
We zijn gisteravond teruggekomen van ons tripje volgens de lijnen van de Garden Route! Twas echt een supertrip, heel veel leuke dingen gedaan en gezien.
We vertrokken zaterdag rond een uur of 12 s’middags. We hadden een auto gehuurd en het bleek een heerlijk kleine Opel Corsa te zijn! Wij alle spullen in de auto gepropt... echt gepropt want we hadden natuurlijk weer veel te veel meegenomen.
Ik had een speciale tas voor de reis gekocht en deze zat helemaal vol! Hahaha, het echte backpackersgevoel was dus niet aanwezig bij mij (mijn fohn zat er zelfs in :D) Maar de eerste stop was in Mossel Bay, het ligt ongeveer op 400 kilometer van Stellenbosch af dus het was een eindje knarren.
Yvo was gaan rijden en de reis alleen al was geweldig. De uitzichten die je tegenkomt zijn echt schitterend en ontzettend raar! Op begeven moment rij je dwars door de bergen en 10 minuten later zit je in de woestijn. Ook elke keer als je een berg oprijdt weet je niet wat je zal tegenkomen als je bovenop de berg zit, echt heel erg apart!
De eerste nacht hebben we in de Santos Express geslapen, een hostel in de vorm van een oude trein die precies aan het strand ligt. Je kijkt uit het raampje en je ziet gewoon de zee met hoge golven :D. Die avond hebben we ook lekker een strandwandeling gemaakt, echt supermooi strand.
De tweede dag zijn we verder gereden naar het Rhino Park. Daar hebben we een game drive gemaakt door een natuurreservaat. We hebben leeuwen, giraffen, zebra’s, 10 verschillende soorten bokken, neushoorns, nijlpaarden gezien. Het busje waar we inzaten was echt geweldig. We hadden ook een gids en die zei heel de tijd ‘Hold on People’ en dan met zuid afrikaans accent, echt ontzettend gelachen :D
We hebben overnacht in Aberlour Hostel in Pettelenbay en het was echt een superhostel! Lekker gebraaid die avond en deze avond zaten we maar met zijn 14en op een kamer i.p.v. 16en in de Santos Express ;)
De derde dag zijn Yvo en Roel gaan bungeejumpen van 216 meter af... Lon en ik zagen dit niet helemaal zitten dus we zijn gaan tokkelen! :D Ja Tokkelen! Dat is over een grote afstand via een kabel van boom naar boom zwieren... en dat op 30 meter hoogte! Het was echt super! De eerste keren vergaten we te remmen dus we knalden tegen de boom aan maar later ging het steeds beter. :D De uitzichten waren ook weer ontzettend mooi dus lekker veel foto’s gemaakt!
De vierde dag zijn we naar Monkey land geweest en daar waren niet alleen maar apen.. er waren ook veel muskieten. De conclusie hiervan is dat ik helemaal lekgeprikt ben en allemaal rode vlekken op mijn benen heb zitten.... Maar het was wel leuk al die apies! ;)
Die avond en de volgende zijn we in Island Dive Hostel verbleven in Jeffreys Bay. Dit was echt het mooiste hostel wat ik ooit heb gezien. Compleet aan het strand, tv kamer, grote keuken, pooltafel, s’avonds goed eten (T-bone steak van denk ik ongeveer 250 gram voor 5 euro!), leuke bar en leuke mensen daar ontmoet!
De vijfde dag ben ik heerlijk wezen......... SHOPPEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bij de billabong factory, dit is een van de bekendste surfmerken in Zuid Afrika en ik heb meteen goed ingeslagen :D. Daarna zijn we heerlijk gaan bodyboarden in de zee met de hoge golven! Was echt super leuk om te doen, zeker als het eindelijk lukt! :D
Die avond heb ik voor de eerste keer............. Gepokerd! Geweldig kaartspel! Een aantal jongens wilden pokeren en toen heb ik maar gezegd dat ik het half kan en wel mee wilde doen. Maar ik had het ontzettend snel door want ik speelde Roel (vriend van lonneke) eruit! Heb net niet gewonnen maar was echt supergezellig.
De volgende dag zijn we vertrokken naar Oudshoorn in het midden van het land. Dit stadje staat bekend om zijn enorme aantal van Struisvogels...erg apart. Die avond konden we geen hostel vinden, alles zat vol vanwege een kermis... Dus toen zijn we bij een local blijven slapen! Een oud vrouwtje die een aantal ‘bedden’ had staan in een extra kamertje... Heerlijk avondje gehad, er stond ook een tv en lekker bold and the beautiful gekeken en daarna nog een filmpje! En ontzettende aardige mensen!!!
De laatste dag van onze trip zijn we naar de de Cangoo grotten geweest, was op zich wel mooi. Niet heel erg speciaal... Maar nou komt de slagroom op de choco! Ik heb op een struisvogel gereden!!!! :D:D:D Ontzettend komisch!!!! Heel erg leuk, helemaal geweldig en het valt best mee met eraf vallen!
Maar dat was het einde van onze trip en ik ga nu maar stoppen met typen!!!
Hou me op de hoogte van jullie avonturen!!!!!
Dikke kus Gwen
09 April 2006 - 15:03
Jacky:
Nog geen foto's :) Ben zo benieuwd na al die verhalen!!!!!!!!! -
10 April 2006 - 09:36
Savje!!:
heey meis dat klinkt allemaal echt super!!! ben inderdaad ook super benieuwd naar jullie foto's!! ik zie je al op die struisvogel zitten :) hehe!!!
gister was psv kampioen dus nu helemaal brak!! :) xxxx -
10 April 2006 - 10:47
Danie:
Klinkt allemaal hartstikke leuk!! Zie het al helemaal voor me..jij op een struisvogel..;)
Zal vanaf nu maar wa vaker lezen dan he...
Groet
Daan -
10 April 2006 - 11:32
Sylvia:
wat ben je toch een geluksknots hé! Wat maak je gave dingen mee, zeg! Hier is het nog steeds herfstachtig, niks an!
Nou, hou ons op de hoogte met je prachtige verhalen...
xxx Syl -
11 April 2006 - 09:20
Loentje:
Ha gewen,
coole foto's! Hoe is het nu om op zo'n megakip te rijden??
Hoe meer ik trouwens die foto's zie hoe meer ik ook zin krijg in de zomer!! Nog veel plezier daaro, groetjes leon -
11 April 2006 - 14:11
Marlou:
Hey Gwen! Wat een gaaf tripje heb je gemaakt zeg! Vooral dat Rhino Park lijkt met erg mooi. Die Billabongspullen zijn idd leuk, heb ik bij Evelien gezien :). Best moeilijk op een struisvogel rijden ofniet :s, haha. Heel veel plezier en succes daar! xxx -
12 April 2006 - 09:22
Lieke:
Helemaal te gek, die trip die je hebt gemaakt! Ben echt jaloers. Foto's zien er super uit, vooral van de dieren (struisvogel-rijden, echt cool). Ook dat tokkelen lijkt me keigaaf. Veel plezier verder, grx Lieke -
20 April 2006 - 10:32
Sanne:
heey gwen, heb je vorige week aan tel gehad en zo te horen gaat het daar allemaal super alleen veel te kort gesproken, had je die man niet meer lief aangekeken :p Ik probeer volgende week weer te bellen! Ik ga nu weekend vieren!! liefs Sanne! -
30 April 2006 - 16:34
Jacco:
De foto's en je verhalen zijn geweldig. Alles ziet er heel mooi uit, ik moet zker een keertje naar zuid-afrika.xxx